Tarmo

Tarmo Peltokoski (s. 2000) aloitti syksyllä 2018 orkesterinjohdon opinnot Sibelius-Akatemiassa Sakari Oramon ja Atso Almilan johdolla. Hän aloitti kapellimestariopintonsa Jorma Panulan ohjauksessa vuonna 2014. Tarmo on vieraillut Kuopion ja Vaasan kaupunginorkestereiden johdossa, ja opintojensa yhteydessä hän on johtanut mm. Radion sinfoniaorkesteria, Sofian filharmonikkoja (Bulgaria), Etelä-Tanskan filharmonikoita, Janáček filharmoniaa (Ostrava, Tšekki), Jyväskylä Sinfoniaa, Pori Sinfoniettaa ja Lappeenrannan sekä Seinäjoen kaupunginorkestereita. Tänä vuonna hän tulee johtamaan myös Manilan sinfoniaorkesteria (Filippiinit), Sinfonia Lahtea ja Kymi Sinfoniettaa.

Tarmo opiskelee pianonsoittoa opettajanaan Antti Hotti. Vuosina 2008-2016 hän opiskeli Vaasan Kuula-opistossa Tuulikki Laitisen ja Kristiina Juntun johdolla. Muita tärkeitä opettajia ovat olleet mm. Henri Sigfridsson ja Konstantin Bogino. Tarmo kuului valtakunnalliseen Nuorten Pianoakatemiaan vuosina 2013-2019.

Tarmo on palkittu useissa valtakunnallisissa pianokilpailuissa, mm. Tampereen pianokilpailussa 2017 (tunnustuspalkinto, erikoispalkinto parhaasta tilausteoksen esityksestä sekä Suomen arvostelijain liiton erikoispalkinto finaalin karismaattisimmasta lavaesiintymisestä ja yhteistyöstä kapellimestari Klaus Mäkelän kanssa) ja Leevi Madetoja -kilpailussa 2018 (I palkinto). Kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa 2017 hän oli nuorin osallistuja. Tarmo on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Kuopion ja Vaasan kaupunginorkestereiden solistina. Lisäksi hän on esiintynyt useilla festivaaleilla, kuten Mäntän, Korsholman, Mikkelin, Kauniaisten, Turun ja Joensuun musiikkijuhlilla, Ritarihuoneen Kamarikesässä (jossa hän johti ensimmäisen radioidun konserttinsa 19-vuotiaana) sekä PianoEspoo- ja Lux Musicae -festivaaleilla. Pro Musica -säätiö valitsi Tarmon vuoden nuoreksi muusikoksi 2018.

Sävellyksessä Tarmoa ovat ohjanneet Joose Tammelin sekä Albert Lenkiewicz. Kuopion ja Vaasan kaupunginorkesterit ovat soittaneet hänen sävellyksiään.

Tarmon erikoisalaa on improvisaatio. Lisäksi viime aikoina hän on tehnyt aktiivisesti myös musiikkikomediaa: Mäntän musiikkijuhlilla esitettiin kesällä 2018 Tarmon käsikirjoittama ja sovittama "Once Upon a Time in Nick's Café" -show, jossa hän myös näytteli pääosaa.